Főzzünk pálinkát !
2013.05.11 18:22
A pálinkafőzés akár otthon tesszük akár nagy üzemi körülmények közt történik , a gondos egészséges gyümölcs szedésével kezdődik !
Ahullot gyümölcsöt mindenképp mossuk meg földes gyümölcs nagy kárt tehet a cefrében nagyon rossz irányba tolódhat az erjedés ,kialakulhat akár mérgező
Akrolein
anyag a pálinkában is jelen lesz !
A fárol szedett gyümölcsöt sem árt megmosni hisz ha megesszük is meg mossuk a pálinkába meg azt a gyümölcsöt tesszük amit jó ízüen meg is ennénk .
Következő lépésként fontos mielőbb zúzni aprítani darálni -azaz minél jobben hozzáférhetővé tenni az élesztő gombák számára !
A cefréző edényünket tartsuk tisztán és mielött a gyümölcsöt bele tesszük nem árt fertőtleníteni !
Cefrézésre mindenképp jól zárható edényt válasszunk -és méretezzük a legfeljeb 3 nap alatt megtölthető nagyságúra !
Gyakorlati pálinkafőzés
https://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/