Főzzünk pálinkát !

2013.05.11 18:22

A pálinkafőzés akár otthon tesszük akár nagy üzemi körülmények közt történik , a gondos egészséges gyümölcs szedésével kezdődik !

Ahullot gyümölcsöt mindenképp mossuk meg földes gyümölcs nagy kárt tehet a cefrében nagyon rossz irányba tolódhat az erjedés ,kialakulhat akár mérgező

Akrolein

anyag a pálinkában is jelen lesz !

A fárol szedett gyümölcsöt sem árt megmosni hisz ha megesszük is meg mossuk a pálinkába meg azt a gyümölcsöt tesszük amit jó ízüen meg is ennénk .

  Következő lépésként fontos mielőbb zúzni aprítani darálni -azaz minél jobben hozzáférhetővé tenni az élesztő gombák számára !

A cefréző edényünket tartsuk tisztán és mielött a gyümölcsöt bele tesszük nem árt fertőtleníteni !

  Cefrézésre mindenképp jól zárható edényt válasszunk -és méretezzük a legfeljeb 3 nap alatt megtölthető nagyságúra !

Gyakorlati pálinkafőzés  

http://snapszmester.hu/gyakorlati-palinka-fozes/